The simplest (and preferred) setting requires a dimly lit corner in an open exhibition space (see image on the right). A sofa (for one person) is placed right in that corner, facing the TV set. A unique spectator experiences the installation at a time. The rest of the public cannot directly see the images projected on the TV, and so does not clearly understands the logic of the interaction. However, this public can still see the face of the spectator being illuminated by changing patterns of light, as well as hear the changing soundtracks of the TV (see video in the description page).

  Since the installation is conceived to be experienced by one spectator at a time, a more intimate experience can be achieved by setting the installation in a dimly lit room with a single entrance. In that case, the atmosphere of the room can be specifically tuned to the projected video. For instance, four different videos can be used instead of local TV programs. Interaction would be slightly different: when the spectator enters the room, the screen is filled with snow; as he sits, the screen stabilizes and he will see what can be interpreted as the first images of an old movie he fails to recognize. The spectator’s curiosity focuses on these images and on the story behind them. However, after less than a minute he notices that the video interrupts randomly from time to time, in order to show another video track. Four videos are thus interleaved and the passage from one to the other is triggered by blinking.

Advertisements
%d bloggers like this: